Fodervärd

Köpa valp/ Fodervärd

 

När du köper valp från mig:

 

Är du intresserad av valp från mig, skicka ett mail med en kort presentation av hur du kan erbjuda en valp ett tryggt och stabilt hem. Gärna om det är något särskilt du söker; t ex lång- eller korthårig, tik eller hane. Alla valpar säljes till sällskap då det är en sällskapsras. Viktigast är att valpen kommer till ett livslångt och kärleksfullt hem!

 

Välkommen att kontakta mig.

 

Fodervärd:

 

Fodervärdsavtal är en valp som vi ser möjligheter i för ev framtida utställning eller avel

- kort sagt så är det en valp som vi helst hade velat behålla själva. Men den möjligheten och utrymmet är för det mest begränsat.

 

Vill du bli fodervärd bör Du vara införstådd med att detta förpliktigar och innebär ett delat ansvar mellan Dig som fodervärd och Vi som uppfödare.

 

Det är helt enkelt INTE så att du får en hund gratis att ta hand om. Fodervärdskapet innebär förpliktelser också. Det innebär bl a att Du ger Din hund det foder som jag vill att du ska ge för att kunna växa och utvecklas så bra som möjligt, passar de vaccinationer den skall ha och ger den en bra uppfostran genom att ta tillvara de kursmöjligheter som finns på Din ort.

 

Vi ser gärna att Du deltar och intresserar Dig för de prov och utställningar som den behöver delta i för att meriteras i samråd med oss.

 

Vi finns givetvis med för Din hjälp och som Din diskussionspartner under valpens uppväxt och vidareutveckling mot vuxen hund. Du måste vara helt införstådd med vad det innebär att hunden är tänkt att gå i avel - och om alla förhoppningar infrias - innebär detta bl a att hunden i framtiden kommer att var borta från dig för att paras och några veckor innan födsel flyttar den till uppfödaren för att sedan stanna där under ca 8 veckor tillls valpkullen flyttar ut.

 

Accepterar du och är införstådd med detta, ta då och slå oss en signal så berättar vi mer.

 

Viktigt om du funderar på avel:

 

I Sverige är det sedan 2009-01-01 obligatoriskt att göra en knäledsundersökning på föräldrarna . Enklast är därför att patellaundersöka din hund i samband med ettårsvaccinationen. Undersökningen måste göras av veterinär med behörighet för detta för att resultatet ska godkännas av SKK. För mer information se Chihuahuacirkelns information om patella-luxation.

 

Tiken får inte vara under 18 månader vid parningstillfället.

 

Hur planerar jag mina kullar?

 

Jag planerar varje kull för min egen skull och ofta för att jag vill spara något från den tilltänkta kullen. Antingen hemma eller på foder. Jag gör såklart alltid den kombinationen som jag tror blir bäst! Samt med linjer jag finner intressanta för min framtida avel. Det viktigaste för mig är att jag får exteriört bra hundar som är sunda och mentalt stabila för att kunna fungera som en sällskapshund. Att man kan ställa ut och använda sin hund i avel är bara ett plus och inget jag kan garantera.

 

 

Välkommen att kontakta mig.

Våra hundar lever med oss som familjemedlemmar. De är med oss överallt.

Kontakta oss

Kaprifolgatan 63,

253 75 Helsingborg

Tel: 0709-188209

FOLLOW US

Följ oss gärna på andra sociala medier.

All Rights Reserved © 2015